Rybářský tábor na Lužnici 2024

Druhý prázdninový týden vyrazili mladí rybáři s místní organizací Brandýs nad Labem – Stará Boleslav na rybářský tábor na břeh Lužnice.

Skvělé zázemí nám poskytl kemp ORION ve Hvožďanech, kde byly děti ubytovany v chatkách. Začátek tábora byl upršený a nebyl moc rybářsky úspěšný. Postupným zkrmováním se lov zlepšoval a dočkali jsme se úlovků. Horké chvíle během dne jsme si užívali koupáním v Lužnici. Některé večery po západu slunce jsme prorybařili a nebo naopak jsme si šli dříve lehnout, abychom mohli být brzy ráno u vody. Se zájemci jsme se několikrát vydali vyzkoušet přívlač pod blízký jez.

Nechyběl ani celodenní výlet do nedaleké Bechyně, do které jsme šli po malebné stezce podél řeky Lužnice. Celý týden účastníci sbírali body do celotáborové hry. Nesnažili se jenom v lovu ryb, ale body sbírali i za vědomostí soutěže a například za techniku lovu ryb. Ke konci týdne již zkušení táborníci netrpělivě očekávali slavnostní vyhlášení celotáborové hry a úklidu chatek.

I tento rok se nám sešlo spoustu hodnotných cen pro děti, za které bychom rádi poděkovali Středočeskému územnímu svazu Českého rybářského svazu, Rybářským potřebám – Podběrák a naší místní organizaci Brandýs nad Labem – Stará Boleslav. A velké díky patří všem vedoucím, kteří se po celou dobu tábora dětem věnovali.