Upozornění pro rybáře lovící na Labi.

Ve dnech 6.- 8.9 se koná Polabský pohár veslařů. Omezení je od dálničního mostu až k Toušeňskému komínu.

Zároveň se ve stejný termín koná závod divize SÚS v lovu ryb udicí na feeder. Omezení je též od dálničního mostu až k soutoku s Jizerou.

Žádáme tímto lovící o respektování zákazu rybolovu pro bezpečnost veslařů a klidný průběh závodů.

Děkujeme za pochopení.

3 Replies to “Upozornění pro rybáře lovící na Labi.

  1. Ptám se proč nám sem jezdí už letos podruhé závodníci ničit přírodu? Tento úsek je ještě zachovalý to znamená není tu cyklostezka a také díky našemu předsedovi se po několika letech uzavřela závora k vjezdu nad dálniční most . Většina rybářů to respektovala a dopravovali se na lovící místo na člunech.Příroda se tím pádem neskutečně zvedla. A co se stalo poté závora se otevřela a najelo cirka padesát rádoby rybářů závodníků.Tím ovšem příroda opět zaplakala. Každý si určitě dovede představit když na břehy řek najednou dvou tunové auta a obytné přívěsy.A ještě nerozumím proč se tyto závody vůbec konaly.Přece každý průměrný rybář přece ví že bílá ryba je choulostivá na uchovávání .A jak víme letos byla voda v Labi extrémě teplá tak spousta bílé ryby ve vezírkách závodníků zahynulo.Ale to zřejmě nikomu nevadí i když hospodář organizace byl požádán ať to vůči počasí zastaví .A dále se musím pozastavit nad tím proč závodníci nedodržují rybářský řád : u nás má podoustev míru 20cm a proč jí závodníci dávají do vezírku když nedosahuje tuto míru obhajují se tím že e je stejně pustí.Toto kdyby udělal normální rybář a obhajoval se tím že je také pustí jak by asi uspěl při kontrole rybářskou stráží?

    1. Dobrý den,
      děkuji za komentář. Co se týče závodů a jeho průběhu, to je spíš otázka na pořadatele, co byl svaz (takže na jejich předsedu). Co se týče otevření závory tam už informace nemám, jestli náš hospodář byl o něco žádán, či nikoliv. Veškeré námitky můžete sám adresovat na dotyčné osoby, kontakty na stránkách máte, případně si je nechat na členskou schůzi, jen tam můžete zabránit případným dalším závodům.

      1. Dobrý den jsem rád že reagujete na múj komentář.Abych Vám vysvětlil Vaší výtku :s panem předsedou sús Panem Hübnerem jsem závody konzultoval již loni e mailem a byl jsem slušně řečeno odmítnut.A letos jsem s panem předsedou po zkušenostech nekomunikoval e-mailem ale zavolal na číslo dostupné na stránkách a byl jsem ubezpečen že se mi k uvedené problematice ozve bohužel dopadlo to jako loni žádná reakce.A k Vaší námitce zda byl hospodář byl o něco žádán či nikoli .Byl požádán mnou ale vždyť je to hospodář a sám přece musí vyhodnotit stávájící situacitoznamená když je takové extrémní počasí jako je letos tak by snad každý zastavil závody .A ještě bych Vám doporučil aby jste se přijela v době závodů přijela podívat.Možná by jste se mnou sdílela že je prioritní ochrana fauny i flóry ( což je celosvětový trend) nad zájmy těchto “závodníků”.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *